Noi nu ne vindem ţara, decît pe bani grei

A trecut şi turul 1. Marele meci al secolului, despre care s-ar fi putut scrie romane cu titluri precum “După 20 de ani” sau “Deşteptaţi-vă români, aţi dormit destul”, n-a fost decît o dezamăgire. Similar moment, pentru mine cel puţin, cu momentul Steaua – Real Madrid, după victoria cu Dinamo Kiev. Patternul, acelaşi: victorie la Cluj în dezbaterea cu Jucătorul, născătoare de mari speranţe. Pragmatic din fire, şi învăţat să nu mă îmbăt prea lesne cu speranţe deşarte, am urmărit duminică mult prea fraudatul scrutin.

Sub titlul “Noi nu ne vindem ţara, decît pe bani grei”, vin şi vă spun vouă, dragi conducători de oşti, oştirilor voastre: vreţi să vin la vot? Marcaţi banu’ stimabililor. Dacă Băsescu nu mai face alianţe şi curvăsăraie politică, preferînd după flitul primit de la Antonescu să se întoarcă spre bobor, ăla suveran şi degrabă plimbătoriu de la o secţie specială la alta, Ge_ pauză lungă cu citirea “o”-lui ca pe “u” _oană, nici nu se uscase bine tuşul pe bolentine, că deja se şi dădea la “mireasa” liberală, vrînd s-o încalţe şi s-o ia cu tot cu zestrea electorală, s-o ducă la soacra cu scufiţă roşie şi zîmbet de lup siberian, cunoscută în folclor şi sub nickname-ul Bunicutza.

Ca atare, ca cetăţean cu idei şi viziuni liberale care s-au concretizat în mai toate cazurile (electorale) în voturi spre liberali, mă aflu într-o situaţie cam căcănie. Să merg sau să nu merg la vot pe 6 decembrie? Aia cu “să alegem răul cel mai mic” nu ţine cu mine, pentru că în 2004 nu votasem cu răul cel mic şi şpanchi decît din convingerea că va da de pămînt cu corupţii pesedei. În 2000 cînd cu Vadim şi Iliescu, n-aveam drept de vot, deci nici atunci n-am fost pus în aceeaşi situaţie clişeistică şi stereotipică deja, la noi. Aia cu răul cel mai mic.

Fiind astfel văduvit de orice opţiune electorală cronică deja la un pacient ca mine, şi silit să accept realitatea unui tur II care se apropie, decretez în baza marilor fraudări petrecute pe 22 noiembrie, că votul meu este de vînzare. Aştept ofertele sub formă de comentarii, din partea gherilelor pesediste şi portocalii, care ştiu sigur că există şi că îşi fac treaba pe online.

Portocaliilor! Voi va trebui să plătiţi de 100 de ori mai mult preţul oricărei oferte lansate de pesedişti. Staţi liniştiţi, ştiu că sunteţi obişnuiţi cu licitaţii trucate, ei bine, aici nu e cazul. Totul va fi transparent şi democratic, fără cozi, fără alte combinaţii.

Pesedeilor! Dacă vreţi ca la un moment dat pe acest blog să apară scris chiar de mînuţele subsemnatului “oricum.. la Braşov votăm cu Mircea Geoană!”, va trebui să ghiciţi preţul corect al acestui produs. Desigur, ulterior ghicirii acestui preţ, va trebui să mi-l şi purcesaţi, altfel nexam votam, bei ruman ghiaur…

Acest articol a apărut pe Cronica unei vieţi. Banale

Reclame

1 Response to “Noi nu ne vindem ţara, decît pe bani grei”


  1. 1 webdesignneamtro ianuarie 13, 2010 la 9:54 am

    Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s